×
Hjem Leilighetene Finn din leilighet Prisliste Nabolaget Nabolagskart Last ned salgsoppgaven Bilder Ta kontakt


Brødrene som ville bygge ut Bjorøy

Geir og Kjell hadde en drøm om å realisere boliger på Bjorøy, for mennesker i alle livets faser. I dag kan vi prate med flere fornøyde naboer i sameiet Bjorøy Brygge, og brødrene forteller om sitt neste prosjekt i området: Signatur Bjorøy – topp moderne leiligheter, for beboere som er midt i livet. Dette er hjemmet for deg som ønsker å finne balansen mellom fredelige, naturskjønne omgivelser og en moderne og lettvint livsstil.

For 20 år siden startet prosessen med reguleringsplaner for området like utenfor tunnelen på Bjorøy. Etter noen år i Bergen, har brødrene selv flyttet tilbake til øyen som de vokste opp på, og i dag nyter fornøyde naboer godt av det.

- Vi stortrives på Bjorøy, forteller Trond Tandberg, er en av beboerne i sameiet Bjorøy Brygge. Vi har nærhet til natur og sjø, samtidig som vi har alt vi trenger i nærheten. Vi setter stor pris på krabbefester i sjøkanten og St. Hans-feiringer i sameiet.

Det sosiale aspektet har alltid vært en viktig faktor for Geir og Kjell i boligplanleggingen. De vil bygge nabolag, ikke bare boliger. Flere beboere har merket seg det gode miljøet på Bjorøy. Hilde Marie Olsen forteller om et nabolag med et fantastisk samhold.

- Noe av det som gjør at jeg trives så godt, er de hyggelige naboene. Til og med gjester merker at miljøet er godt her, og nå har min søster også flyttet inn i sameiet. Om ikke lenge flytter også et vennepar inn, forteller hun entusiastisk.

Brødrene Geir og Kjell tenker på den store helheten i hvert boligprosjekt de planlegger. De har byggeplaner om alt fra leiligheter for førstegangskjøpere til seniorboliger, og fra eneboliger til båtmarina.

- I disse prosessene har vi hatt et veldig godt samarbeid med Sartor Maskin AS, og spesielt med Kåre Bjorøy, sier Kjell. Det skulle også bare mangle humrer han, Kåre har jo samme etternavn som oss.

- Eneboliger, leiligheter og båtmarina er allerede på plass, og nå står seniorboligene for tur. Boliger for nyetablerte blir nok litt lenger frem i tid, men noe skal man jo også overlate til neste generasjon, smiler Geir.

En av beboerne i Bjorøy Brygge har allerede kjøpt leilighet i Signatur Bjorøy. Egil Skaten flyttet til Bjorøy for tre år siden med planer om å kjøpe nybygg.

- Jeg ser frem til å kjøpe noe helt nytt som jeg kan sette mitt eget preg på, forteller Egil.

Han har kjøpt en treroms leilighet med plass til besøk av både barn og barnebarn.

Det er ikke tvil om at Geir og Kjell har fått til mye av det de så for seg for 20 år siden, men hvorfor akkurat på Bjorøy?

Livet på landet – med utsikt mot byfjellene

Bjorøy er et idyllisk sted. Fra stuevinduet kan man oppleve å se spekkhoggere leke seg i sjøen, og det er heller ikke uvanlig å se hjort gresse på plenen utenfor. Om våren pleier et par havørner å hekke på et skogsområde like nord for der Signatur Bjorøy skal bygges. Denne unike nærheten til naturen kan man kombinere med en kun 20 minutters lang kjøretur til Bergen sentrum.

- Du får rett og slett det beste av to verdener, sier Trond. Med kun 20 minutter til Bergen sentrum, og en 10 minutters kjøretur til både Vestkanten storsenter og Sartor senter, har vi alt vi trenger rett rundt hjørnet. Samtidig slipper vi støy fra bilvei og tung byluft.

Hilde Marie nikker bekreftende til dette, og forteller at hun kjører til jobb i Fyllingsdalen via Mathopen på 15 minutter, uten noe kø på veien.

Egil påpeker at trafikksituasjonen er en helt annen på Bjorøy enn på Sotra.

- Her har vi mulighet til å kjøre utenom køen, noe som er viktig i en travel hverdag.Fritidsaktiviteter i fleng

Hvis du er et friluftsmenneske kan Bjorøy levere på det meste. Trond forteller oss at han har hund og at nabolaget er et paradis for firbente familiemedlemmer. Det er mange fine turstier i nærområdet. Her kan man rusle rolig langs vannkanten eller gå på "topptur" på det høyeste fjellet, Nibben, som ligger 95 meter over havet. Det er også kort vei til de litt mer kjente turområdene Liatårnet, Kanadaskogen, Lyderhorn og Damsgårdsfjellet.

I tillegg til gode turmuligheter, tilbyr Bjorøy Skule i ny og ne forskjellige kurs, som for eksempel Linedance. På Bjorøy finnes det altså noe for enhver smak.

Kulinariske opplevelser i lokalområdet

Noe av det øyen er flinkest til, er å utnytte de ressursene som finnes i havet. Folk kommer langveisfra for å besøke Cornelius sjømatrestaurant, som serverer de herligste retter med ingredienser plukket fra havet samme dag. Tv-kokken Gordon Ramsay har besøkt og kokkelert på Villa Vestre, som ligger like utenfor Bjorøy. For spesielle anledninger kan idylliske og nyoppussede Villa Solhaug bestilles, med kokk eller catering.

Hvis du vil lage til selskap for venner og familie selv, er det mulig å leie Grendahuset ved Bjorøy Skule, eller benytte fellesarealet i Signatur Bjorøy. Til de litt mer hverdagslige feiringene, kan du nyte selvfangede delikatesser fra havet sammen med familie eller gode naboer, ute i den friske sjøluften.

Kontakt våre meglereAtle Seim

Prosjektmegler
Mobil: 982 12 265
a@fsb.noEinar Haugland

Advokat
Mobil: 959 13 466
einar.haugland@fanasparebank.no